Terapia ja työnohjaus

Niin terapia kuin työnohjaus on aina luottamuksellista keskustelua, jossa lähdetään asiakkaan tilanteesta liikkeelle. 


Terapiaan voi tulla lukemattomista eri syistä, mutta myös ilman sen suurempaa syytä; kun mieli on maassa tai elämänilo on poissa. Nykyään moni haluaakin oppia tuntemaan itseään paremmin, huoltaa omia tunnetaitoja tai vahvistaa henkistä puskuria haastaviin elämäntilanteisiin. - Keskustelu ja ratkaisujen etsiminen yhdessä terapeutin kanssa auttaa eteenpäin löytämään uusia reittejä eteenpäin elämän haasteissa, joita jokaisella joskus on elämänsä matkalla.

Työssäni lyhytterapeuttina käytän monenlaisia menetelmiä, kuten mindfullnes, NLP-menetelmää, erilaisia rentoutumismenetelmiä, hengitysharjoituksia, tunnetyöskentely menetelmiä sekä toipumisen edistäviä kirjoitusmenetelmiä.

Erityisosaaminen on traumojen käsittely TRT-menetelmällä, manuaalityöskentely tekniikoita käyttäen.

Samoin uutena terapiassa käytän Deep-Talk kerronta menetelmää sisäisen lapsen kuulemiseen ja tunnetyöskentelyyn omien tunteiden äärelle. Deep Talk sopii kaiken ikäisille. Voit lukea lisää -> Deep Talk -menetelmä ryhmätyönohjauksessa.

Työnohjaus on luottamuksellista työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten, tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä. Työnohjaus on tehokas prosessi työn ja työyhteisön toiminnan kehittämiseen. Parhaimmillaan se auttaa löytämään työn ilon uudelleen. 

Työnohjauksessa pysähdymme yhdessä asiakkaan oman työn äärelle. mm. yhdessä tutkimaan ja arvioimaan sekä kehittämään työtä eteenpäin. Tarkoituksena on avata ongelmia, hakea uusia näkökulmia ja löytää ratkaisuja työelämän haasteisiin.

Työnohjauksessa tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen. Työnohjaajan myötä vaikutuksella ja säännöllisillä tapaamisilla ohjattavat saavat ammatillista ja persoonan kasvuun tukea. Työnohjaukseen kannattaa tulla, sillä se auttaa selkeyttämään perustehtävää, työrooleja ja työntavoitteita sekä tukee työssä jaksamista. Auttaa kehittämään työmotivaatiota, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Auttaa tunnistamaan ja käsittelemään työn ja työyhteisön aikaansaamia tunteita. Tukee työyhteisön tai organisaation muutos- tai kriisitilanteissa sekä antaa tukea omaan työhyvinvointiin ja jaksamiseen.

Ryhmätyönohjaus palvelee koko ryhmää/tiimiä. Se auttaa näkemään ja avaamaan asioita jokaisen ryhmään kuuluvan näkökulmasta sekä toimii vertaistukena. Ryhmän voi muodostaa samaan työyhteisöön kuuluvat tai eri työyhteisöön kuuluvat samalla alalla työskentelevät, tiimien vastaavat tai esimiehet. Ryhmä voi koostua myös vapaaehtoistyöntekijöistä.